Weblog Groen Rijden

Volgens Duits onderzoek: Elektrische auto behoudt de hoogste restwaarde

 
Nu eindelijk de acceptatiegraat van elektrische auto’s  bij het grotere publiek alsmaar groeit, blijkt dat de elektrische auto’s niet alleen veel lager energieverbruik en onderhoudskosten hebben maar ook nog een veel lagere afschrijving. Zoals ze dat in Duitsland zeggen: Stromer sind Restwertkönige. Zeker bij de premiummerken als Tesla en BMW blijkt dat de afschrijving zeer gering is zeker vergeleken bij  de vergelijkbare voertuigen op fossiele brandstoffen. En dat wordt geconstateerd in Duitsland waar de verkopen van elektrische auto’s nog  achterblijven ten opzichte van Noorwegen, Nederland, Engeland en Frankrijk.  
Aan de hand van dit bericht ben ik inderdaad ook op de bekende verkoopsites van auto’s gaan kijken en constateer dat de tweedehands elektrische auto’s inderdaad in prijs zijn gestegen vergeleken met een zelfde vergelijkbare auto een half jaar geleden. Ook in Nederland is deze trend dus duidelijk zichtbaar.
 
Aan de groeicurve is af te lezen dat van december 2013 t/m december 2015 het aantal elektrische voertuigen in Nederland is verdrievoudigd. 
Dit is de stap van:  “onbekend maakt onbemind” naar “bekend en onweerstaanbaar”. 
 
dinsdag, 1 maart, 2016
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Lekkeraandestekker.nl

Lekkeraandestekker

Lekkeraandestekker.nl is de site over het rijden van een elektrische scooter

Bezoek nu!

Solar Top 50

Solar Top 50

Help E-Carmarket aan een mooie positie in de Solar Top 50

Bezoek nu!

Foto's