Weblog Groen Rijden

Opfrisser

Bijna een jaar geleden heb ik het laatste blog geschreven en vind het tijd het weer eens op te pakken.

Zoals je weet, vind ik belangrijk “meten is weten”. Zo kan ik stellen dat over de periode van  mijn 40 jaren auto rijden, met merken als Datsun, Ford, Opel, Mercedes, Audi en Nissan, ik nog nooit zo’n lage kostprijs per km heb gehad als in het jaar 2016 met de Nissan Leaf! Werkelijk ongelofelijk hoe betrouwbaar deze automobiel met hoog comfortgehalte en zeer lage kostprijs/km mij ca. 25.000 km in 2016 heeft verplaatst.

Maar volgens Nissan kan het nog mooier! Op 6 september 2017 is na een lange voorbereiding het nieuwe model geïntroduceerd met een nog hogere efficiëntie, grotere actieradius, nog meer comfort en nog hoger veiligheid gehalte en klaar voor de koppeling aan de Smart-Grid. En eerlijkheid gebied, het model is minder futuristisch maar is er wel veel mooier op geworden en dat alles ook nog voor een lagere prijs!

Een geslaagde missie van Nissan die zeker het grotere publiek zal aanspreken. De eerste levering met de 40KWh batterij met een in de praktijk ca 230 km actieradius voldoet in de praktijk prima. Met mijn huidige model (’14) met de 24 KWh batterij kan ik al prima uit de voeten. Kost iets meer organisatievermogen maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de lage kosten. Zo brengt nadenken tenminste ook geld op. Moet je ook wel weer kunnen dat nadenken, dat  is ook weer waar.

Wat mij opvalt in de berichtgeving van Amerikaanse autosites is dat ze echt wel de concurrentie serieus gaan nemen. Zeker als je het  over GM hebt, daar beginnen ze al een beetje zenuwachtig te worden. Tesla 3 is een compleet ander model en spreekt meer het publiek van de BMW 3, Audi A4 en Mercedes C serie aan. Tesla 3 zal er niet echt concurrentie aan hebben, al is de Leaf wel een prijsvechter met veel opties. Ik denk dat de Leaf door de interessante prijs en voldoende actieradius meer het grotere publiek aanspreekt, die de benzine auto in gaan ruilen voor de moderne aandrijftechniek. Zeker in Nederland, als er ook nog een leuk leasecontract uitkomt met die 4% bijtelling.  Tesla en Nissan zijn geen echte concurrenten van elkaar, maar wel hebben ze beiden de bestsellers voor de komende 2 jaar in handen. En waar komt het door? Wat Audi zo mooi zegt: "voorsprong door techniek".

Maar ik ga in het weekend van 16 september naar de IAA Frankfurt. Volgens de laatste nieuwsverspreiding komen er vele noviteiten op gebied van elektrisch rijden waarbij de Duitse merken het voortouw willen nemen. Denk hierbij aan Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen.  Maar ook het Engelse merk Jaguar staat er met een volledig elektrische SUV die voorjaar 2018 in productie wordt genomen. Ik ben erg benieuwd en zal hier het vervolgblog over schrijven.

Wordt vervolgd.

maandag, 25 september, 2017
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Lekkeraandestekker.nl

Lekkeraandestekker

Lekkeraandestekker.nl is de site over het rijden van een elektrische scooter

Bezoek nu!

Solar Top 50

Solar Top 50

Help E-Carmarket aan een mooie positie in de Solar Top 50

Bezoek nu!

Foto's