Weblog Groen Rijden

IAA Frankfurt

 

25 September 2015 op de kop af precies 6 jaar geleden dat ik de IAA in Frankfurt ook bezocht heb. Ik ging erheen uit belangstelling voor het elektrisch vervoer. Toentertijd was een aparte hal ingedeeld die het nieuwe fenomeen onder de aandacht probeerde te brengen. Echt topdrukte was er niet in deze hal, maar er waren wel echte interessante ontwikkelingen te zien zoals waterstof, volledig elektrische of plug-in hybride aandrijvingen, snellaadmogelijkheden, een accuwisselstation en vooral de merken die hun nek op dit gebied uit durfde te steken.

Nu 6 jaar later heeft elk zelf respecterend merk wel een plug-in hybride in haar assortiment of zelfs al een volledig elektrisch model al dan niet als concept ten toon te stellen. De belangstelling van het publiek is ook heel anders. Het leek of 6 jaar geleden mensen uit schaamte niet in de richting van elektrificatie durfde te kijken en nu zie je dat het merk als Tesla die het lef getoond heeft, de afgelopen periode een hoogwaardige sportwagen,  limousine en een SUV in de markt heeft gezet. Met onovertroffen verkoopcijfers in de bijbehorende klasse, geniet zij volop belangstelling. De premiummerken worden er, en dat zeker niet meer langzaam, zenuwachtig van. Zeker als een nieuwkomer uit Taiwan op de beurs komt om de Tesla te overtreffen.

De concepten van de premiums zien er top uit maar overtreffen de huidige concurrentie nog niet in beeld of prestatie en worden pas over twee jaar op de markt verwacht. En hier zit volgens mij het venijn. Twee jaar vrij spel  tijdens de evolutie in de auto industrie  kan een belangrijke stempel op de markt drukken voor de vroege vogels. De dieselaffaire die nu speelt doet er ook zeker geen goed aan. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. En dat weten ze zeker bij VW.  Deze affaire kan nog een belangrijke rol gaan spelen in de markt. Stuivertje wisselen zou zo maar kunnen als de storm niet afzwakt.

Die dag ben ik met twee mensen ieder van een  jongere generatie op stap geweest. Opvallend vond ik, dat ik als oudste en enige van de drie niet meer praatte over PK’s maar over  KWh’s.  Zo vast zit het stoere woordje paardenkracht nog ingeburgerd, zowel bij jong als oud. Als ik dan zei de dat ik paardenkracht niet interessant vind en het vooral gaat om het koppel die een auto snel maakt dan zag je de jeugdige generatie kijken van denk jij maar lekker verder in Nm en KWh, dit klinkt lekker veel stoerder. Ik zeg dan jongens we zitten in een nieuw tijdperk, de tijd van paard en wagen is al lang voorbij en dat zie ik dan nu als oudste van ons drie nog het beste denk ik. Niet lang meer denk ik ook.

 

woensdag, 30 september, 2015
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Lekkeraandestekker.nl

Lekkeraandestekker

Lekkeraandestekker.nl is de site over het rijden van een elektrische scooter

Bezoek nu!

Solar Top 50

Solar Top 50

Help E-Carmarket aan een mooie positie in de Solar Top 50

Bezoek nu!

Foto's