Weblog Groen Rijden

Elektrische auto normalisatie

Meer laadpalen, meer milieuzones, subsidies en meer initiatieven komen er elke week bij om de elektrische auto steeds aantrekkelijker te maken zowel voor de privérijder als voor de zakelijke rijder. Wanneer we terugkijken naar de voortgang van de elektrische auto zit er al een flinke ontwikkeling in. Dan denk je waarschijnlijk; “terugkijken”? Ja de http://www.arendautonissan.nl/modellen/nissan-leaf/ bestaat namelijk al vijf jaar.

5 jaar

Nissan vierde onlangs haar vijfde jaar van elektrisch rijden met de Nissan Leaf. Hier mag ik als Leafrijder niet aan voorbij gaan werd mij hierop door een bezoeker van deze site geattendeerd. In die afgelopen 5 jaar is er veel veranderd, dit zeggen ze ook bij Nissan, er zijn namelijk heel veel laadpalen bij gekomen en rijden er nu ruim 4000 elektrische auto’s van Nissan op de Nederlandse wegen. Tijdens dit jubileum werd de Electric Club van Nissan geïntroduceerd waarmee ze kopers en potentiële kopers bijstaan hen overwegingen te adviseren.

Actieradius

Nu is ook de Nissan Leaf nog verder ontwikkeld en beschikt de auto nu over een accu van 30KwH waarmee je ruim 65 kilometer meer actieradius hebt dan de vorige versie met een accu-grootte van 24KwH. De nieuwe Leaf rijd je voor 30.000 euro waarbij je de eerste vier jaar niet voor onderhoud betaalt en kun je in deze vier jaar ook gratis laden bij de snel laadpunten van Fastned.

2021

Wat zal er gebeurd zijn met het elektrische rijden wanneer Nissan hen 10 jarige jubileum gaat vieren, rijden we dan nog in benzine auto’s? Waarschijnlijk wel maar we zijn hard op weg naar een schoner en gezonder milieu met autorijden wat het voor autofabrikanten voor een spannende tijd gaat zorgen. Ook gemeentes geven het schone rijden een duw in de rug door de vele laadpunten die erbij komen en zo worden in verschillende steden al milieuzones ingesteld, Utrecht weert zelfs al brandstof auto’s in haar binnenstad en meerdere steden zullen dit volgen.

 

Wat wordt het schoon met al die ………………….. op de weg.

dinsdag, 10 mei, 2016
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Lekkeraandestekker.nl

Lekkeraandestekker

Lekkeraandestekker.nl is de site over het rijden van een elektrische scooter

Bezoek nu!

Solar Top 50

Solar Top 50

Help E-Carmarket aan een mooie positie in de Solar Top 50

Bezoek nu!

Foto's