Informatie

Weblog Groen Rijden

Weblog Groen Rijden

Op deze website wordt er een “Weblog Groen Rijden” bijgehouden over het dagelijks gebruik van een Nissan Leaf die zelfs op zonne-energie rijdt. Al sinds 2008 heeft Hendriks het plan om het zakelijk autovervoer te organiseren met een elektrisch aangedreven auto, waarbij de benodigde elektriciteit opgewekt wordt door middel van zonnepanelen.

Met de bouw van een suntracker, waar zonnepanelen dankzij een geïntegreerd systeem ‘meedraaien met de zon’, is reeds in 2009 gerealiseerd. Na enkele eigen ontwikkelde aanpassingen is deze nu in staat de beoogde productie te realiseren en verder te optimaliseren. De opgewekte elektriciteit wordt tevens gebruikt om de elektrische auto op te laden, hetgeen deze combinatie zo interessant maakt. Het kunnen beschikken over een volwaardige seriematige gebouwde elektrische auto heeft wel lang op zich laten wachten, maar nu is het dan zo ver!

Een Nissan Leaf, wereldwijd uitgeroepen tot “World Car of the Year 2011”, wordt bedrijfsmatig gebruikt bij bijvoorbeeld het bezichtigen van woningen. Dit geeft een extra dimensie aan de dienst aankoopbemiddeling. Volgens Hendriks kunnen klanten zien en voelen wat de toekomst hun te bieden heeft, maar vooral ook leren dat het dak op een huis niet alleen ter bescherming van weersinvloeden dient. Verder ook dat bijvoorbeeld een tuin op het zuiden niet alleen het woongenot verhoogt, maar dat dit ook extra opbrengsten kan opleveren wanneer er zonnepanelen op geplaatst worden. Groen denken is voor eenieder interessant die het maximale uit zijn of haar toekomst wil halen.

Lekkeraandestekker.nl

Lekkeraandestekker

Lekkeraandestekker.nl is de site over het rijden van een elektrische scooter

Bezoek nu!

Solar Top 50

Solar Top 50

Help E-Carmarket aan een mooie positie in de Solar Top 50

Bezoek nu!

Foto's